Gulvfirma

Når man skal have foretaget en gulvafslibning, er det dog mest fornuftigt at henvende sig til et gulvfirma. Hos et gulvfirma er der medarbejdere, som har masser af rutine og ekspertise inden for gulvafslibning. Det er meget vigtigt, da gulvafslibning er et af de sværeste håndværk, der findes. Det ses ofte, at gulvafslibningen ender galt, når man forsøger at gøre det selv.

Der er flere gode grunde til, hvorfor et gulvfirma kan klare gulvafslibningen bedre. En af grundene er erfaringen med at styre de store slibemaskiner. Slibemaskinerne er meget kraftfulde, og kan let lave mærker i gulvet. Hvis ikke alle steder bliver slebet nøjagtig lige meget, ender det med, at der kommer fordybninger i gulvet. En anden typisk fejl er, at man laver slibemærker i gulvet. Det sker, hvis ikke maskinen bliver bevæget på den rigtige måde. Begge disse fejl kan undgås, hvis man får et professionelt gulvfirma til at tage sig af opgaven.

Et gulvfirma sliber gulvet på den måde, at de starter med at fjerne efterbehandlingen, som udgør det øverste lag af gulvet. Det fjernes ved hjælp af en type meget grovkornet sandpapir. Når det øverste lag er fjernet, skiftes der gradvist til finere og finere sandpapir. Når det fineste sandpapir er blevet anvendt, vil gulvet være blødt og lækkert at gå på.

Efter at gulvafslibningen er blevet foretaget, vil gulvfirmaet give gulvet en efterbehandling. Når man taler om efterbehandling, er der tre typer lakering, som oftest bliver anvendt. Det drejer sig om lud, lakering baseret på olie og lakering baseret på vand. Der er forskellige myter om, hvordan den ene eller anden type lakering er til skade for gulvet. Sandheden er dog, at de forskellige typer trægulve kræver forskellige typer lakering. Medarbejderne hos gulvfirmaet vil være i stand til at fortælle, hvilken type lakering dit gulv behøver.

En anden fordel ved at bruge et gulvfirma fremfor at gøre det selv, er gulvfirmaets maskiner. Hvis du selv skal slibe gulvet, skal du ud og leje maskinerne. Det kan gøres hos malerforretning og i byggemarkeder. Disse maskiner er dog blevet anvendt af mange forskellige mennesker og på mange forskellige gulve. Det er derfor ikke sikkert, at de sliber helt plant længere. Hos gulvfirmaerne bliver maskinerne ofte tjekket, og man kan være helt sikker på, at de holder en høj standard hver gang. Det er vigtigt, da dårlige maskiner kan være ødelæggende for trægulvet.