Gulvafslibning

Vi foretager afslibning på alle typer massive trægulve og  lamelgulve.
En afslibning foretages, de steder hvor der er ridser, gennemslid, skæve gulve eller misfarvning af gulve. Med en god afslibning kan man fjerne alle ridser, snavs og misfarvning. Derefter er det meget vigtigt, at gulve få en optimal overfladebehandling som er; pæn, slidstærk og rengøringsvenlig.

Der kan være meget forskellige priser på afslibning og afhøvling. Derfor er der ret mange mennesker, som forsøger at klare afslibning på egen hånd. Det er dog et projekt, som man meget nemt kan komme til at brænde fingrene på. Det skyldes flere ting. Det skyldes ofte, at man ikke har den rette erfaring med afslibning. Afslibning skal gøres yderst præcist, hvis man vil undgå tydelige slibemærker eller niveauforskelle i gulvets dybde. En anden typisk fejl, som sker blandt dem, som forsøger at gøre det selv, er at man ikke har sit udstyr i orden. En gulvsliber er selvfølgelig et nødvendigt redskab. Den kan lejes i mange malerforretninger og byggeforretninger, men ofte er de brugte og har ikke den fornødne kvalitet. Det kommer i sidste ende til at gå ud over gulvet. Sandpapiret har også meget at skulle have sagt, mht. afslibning. Hvis ikke man er klar over, hvilket sandpapir der er det rigtige, kan det ødelægge gulvet i stedet for at reparere det. En anden typisk fejl omkring sandpapiret er, at man ikke får brugt nok sandpapir. Når det sker, efterlader det et tydeligt aftryk fra den anvendte gulvsliber.

En afslibning, kan faktisk redde de fleste trægulve. I hvert fald hvis det bliver gjort ordentligt og fejlfrit. Hos vores gulvsliber kan du være helt sikker på, at gulvet bliver flot og blødt igen. Det kan du, fordi vi har det bedste udstyr på markedet, men også fordi vores ansatte har flere års erfaring med afslibning. Erfaring og ekspertise er ekstremt vigtige ord, når der skal udføres et godt håndværk. Maskinerne, som anvendes ved afslibning, er relativt store og kraftfulde, så det kræver en del rutine at skulle styre dem nænsomt hen over gulvet. Når man ser gulve, som har været udsat for gør det selv afslibning, kan man ofte tydeligt se, hvordan slibesporene overlapper hinanden. Det er ting som disse, du undgår, hvis du får os fra Gulvsliber priser til at slibe dit gulv.

Når gulvet skal slibes, bruges der en række forskellige maskiner. For at resultatet kan blive helt som ønsket, skal der bruges en del forskellige maskiner. Flere af disse maskiner kan ikke bare lejes ved malerforretninger og byggemarkeder. Ved en god afslibning skal der selvfølgelig bruges en god slibemaskine. Dem er vi i besiddelse af hos Gulvsliber priser. En god gulvsliber skal slibe 100 % i vater. Vi tjekker ofte maskinerne for at sikre os, at de sliber helt lige.

På maskinens valse sidder sandpapiret. Når vi sliber gulve, starter vi med det mest grovkornede sandpapir. Det sikrer, at alt det ønskede efterbehandling er væk. Normalt slibes der omtrent 0,5 – 1,0 millimeter ned i dybden. Derefter bruger vi gradvist finere og finere sandpapir. Til sidst anvendes det fineste sandpapir på markedet, for at give gulvet den helt rette finish. Efter en sådan behandling vil gulvet igen være blødt og lækkert, som da det var helt nyt.

Når man har givet gulvet en afslibning, skal det have en form for efterbehandling. Efterbehandlingen kan bestå at enten lud, hvid lud, klare lak, hvid lak, natur olie, hvid olie eller bejdsning. Det er forskelligt fra gulv til gulv, hvilken type efterbehandling gulvet behøver. Hos Gulvsliber priser har vi mange års erfaring med flere typer trægulv. Derfor kan vi hurtigt vurdere, hvilken type efterbehandling dit trægulv behøver. Når trægulvet får sin efterbehandling, foregår det også med en bestemt maskine. Her bruger man polermaskinen til at sørge for, at hele gulvet får behandling, og at efterbehandlingen bliver indarbejdet rigtigt i gulvet. Efterfølgende vil det ikke kunne ses, at der netop er blevet foretaget en afslibning. Gulvsliber Priser er i besiddelse af en lang række andre maskiner. Derfor vurderer vi fra sag til sag hvilke typer maskiner, der skal anvendes for at opnå det bedste resultat.

Nogle gange kan gulvet være så slidt, at en afslibning ikke er nok. Så vurderer vi, at en afhøvling er nødvendig. Ved en afhøvling er det ekstremt vigtigt, at man får professionelle til at udføre opgaven. Maskinen, som anvendes til afhøvling, kan sjældent bruges korrekt af andre end håndværkere med stor ekspertise. Maskinen er udstyret med en valse, hvorpå der sidder en masse små knive. Når maskinen køres henover gulvet, sørger de små knive for, at det øverste lag bliver høvlet af. Under en afhøvling bliver omtrent 4 millimeter høvlet af. Det er det dobbelte af, hvad en afslibning tager af gulvet. Derfor er en afhøvling særlig anvendelig, når gulvet er mange år gammelt og virkelig trænger til en kærlig hånd. Efter en afhøvling er gulvet meget ru og groft. Derfor foretages der en afslibning efterfølgende. Det betyder, at efter en afhøvling og en afslibning, kan selv de værste gulve komme til at se nye ud igen.